Üdvözöljük Önt a jogkovetesivizsgalat.hu tanácsadó oldalán

Az elmúlt években az adóhatóság tömegesen indított jogkövetési vizsgálatokat, annak érdekében, hogy kiszűrje azon adózókat (jellemzően vállalkozásokat, illetve magánszemélyeket), akiknél szükség lehet adóellenőrzés lefolytatásra.

  • Adóellenőrzést megelőző tanácsadás
  • Jogkövetési vizsgálatok során konzultáció
  • Üzleti ellenőrzési eljárás

A jogkövetési vizsgálat azonban nemcsak az adóhatóságot (NAV) hozza döntési helyzetbe (elrendelhet adóellenőrzést), hanem az adózót is, hiszen a jogkövetési vizsgálat során egészen az adóellenőrzés megkezdését megelőző napig lehetőség van önellenőrzést végezni, mely a jelentős összegű (akár 200%-os mértékű) adóbírság megfizetésétől mentesítheti az adózót.

Tanácsadásunk során célunk az, hogy a jogkövetési vizsgálat megindulását követően, de még az adóhatóság megállapítását megelőzően felmérjük egy lehetséges adóellenőrzés kockázatát.

Feladatunk továbbá az, hogy válaszoljunk az Ön kérdéseire, ezáltal az adóvizsgálat okozta bizonytalanságot csökkentsük, félelmeit eloszlassuk.

Erre azonban kellő szakértelem és tapasztalat nélkül nem vállalkozhatnánk.

A honlap szerkesztését és a munka döntő részét vállaló ügyvéd - dr. M. Tóth Zoltán – pályája az adóhivatalban indult. Az adóhatósági pályafutását 2001- ben az APEH Észak-budapesti Igazgatóságán kezdte és - a régiósítást követően – a Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságon fejezte be. Munkája kiterjedt adóellenőrzések minden fajtájára, az adónem vizsgálatok (ÁFA), kiutalás előtti ellenőrzések (ÁFA), magánszemélyek és egyéni vállalkozók adóellenőrzésére, (pl.: vagyonosodási vizsgálatok, becslési eljárások) jogi támogatására, illetve ezen ellenőrzéseket lezáró jegyzőkönyvek alapján a határozatok meghozatalára és a jogorvoslati eljárások megalapozására. Az elmúlt több mint 20 évben jelentős tapasztalatot szerzett az adóellenőrzések terén, mely biztosítja azt a szaktudást, ami az adóellenőrzést megelőző tanácsadáshoz szükséges.

Amennyiben úgy érzi, hogy szüksége van tapasztalt szakember tanácsára, illetve szolgáltatásunkra (adóellenőrzési kockázat felmérésre) kérjük, hogy a főoldalon található kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével jelentkezzen be, mi pedig időpont egyeztetés végett visszahívjuk telefonon, vagy hívjon közvetlenül a megadott számok egyikén.

Köszönjük, hogy az oldalunkra látogatott!

jogkovetesivizsgalat.hu - adóellenőrzést megelőző tanácsadás