Adóellenőrzést megelőző tanácsadás

Tanácsadásunk során célunk az, hogy a jogkövetési vizsgálat megindulását követően, de még az adóhatóság megállapítását megelőzően felmérjük egy lehetséges adóellenőrzés kockázatát. Előzzük meg együtt az adóellenőrzést!

Üdvözöljük Önt a jogkovetesivizsgalat.hu tanácsadó oldalán.

Előzzük meg együtt az adóellenőrzést!

Az elmúlt években az adóhatóság tömegesen indított jogkövetési vizsgálatokat, annak érdekében, hogy kiszűrje azon adózókat (jellemzően vállalkozásokat, illetve magánszemélyeket), akiknél szükség lehet adóellenőrzés lefolytatásra.

dr. M. Tóth Zoltán – Adójogász

A honlap szerkesztését és a munka döntő részét vállaló ügyvéd - dr. M. Tóth Zoltán – pályája az adóhivatalban indult. Az adóhatósági pályafutását 2001- ben az APEH Észak-budapesti Igazgatóságán kezdte és - a régiósítást követően – a Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságon fejezte be.

Partner oldalunk az adojogasz.hu

Adóellenőrzések

Tanácsadás az adóellenőrzés során, képviselet az adóhatósági megállapításokkal szembeni jogorvoslati eljárásban (észrevétel, fellebbezés, bírósági felülvizsgálat). Ellenőrzi a NAV? Éljen a jorvoslat jogával!

Adónem vizsgálatok

Több mint 20 év tapasztalatával képviseljük ügyfeleinket ÁFA ellenőrzések, továbbá SZJA, illetve EHO vizsálatok során. Vállalunk megbízást valamennyi NAV, illetve önkormányzati adóhatóság által végzett adóellenőrzéssel kapcsolatban.

Kiutalás előtti ellenőrzések

A gazdálkodók széles köre érintett az elhúzódó áfa kiutalásokkal összefüggésben, megbízás keretében eljárunk annak érdekében, hogy az adóhatóság határidőben kiutalja a jogosan járó ÁFA összegét.

Magánszemélyek adóellenőrzése

A felszámolással megszűnt cégek esetében az adóhatóság azt a személy vonja adóellenőrzés alá, aki a cég számlájáról pénzt vett fel. Ezen magánszemélyek jelentős megállapítással számolhatnak SZJA és EHO adónemben, illetve számolniuk kell a 200%-os adóbírság terhével is. Megbízás keretében képviseljük ezen ügyfeleink érdekeit.

Becslési eljárások

Mind magánszemély, mind társaságok érintettek lehetnek az adóellenőrzés során becslési eljárással, amely során valamely a jogszabályban meghatározott ok fennállására tekintettel az adóhatóság állapítja meg az adóalapot. Ezen eljárásokban az adóhatóság nem tekinthet el - a bevétel eltitkolásra tekintettel - a 200%-os adóbírság kiszabásától, ezért különösen fontos ezen ügyekben az adójogász ügyvéd eljárása.

Büntetőjogi védelem ellátása

A NAV nem pusztán jogkövetési vizsgálatokat, adóellenőrzéseket folytat, hanem nyomozások elvégzésére is van hatásköre gazdasági bűncselekményekkel kapcsolatban (költségvetési csalás, csődbűntett stb.) Ellátjuk ügyfeleink védelmét a nyomozástól kezdve a bírósági eljárásig, képviseljük a személyt (letartóztatás), illetve vagyont érintő (zár alá vétel) kényszerintézkedések során.

Adóellenőrzést megelőző tanácsadás

A jogkövetési vizsgálat célja a jogszabályban előírt azon kötelezettségek vizsgálata, melyek az adó bevallásával, megállapításával, megfizetésével kapcsolatosak, továbbá adatokat gyűjthet az adóhatóság az adózó nyilvántartásainak ellenőrzésével, vizsgálhatja továbbá az adózó iratainak hitelességét az iratokban szereplő adatok, tények, körülmények valóságtartalmának vizsgálatával.

Jogkövetési vizsgálat

Lépjen kapcsolatba velünk!

+36 20 354 1254
1115 Budapest, Bartók Béla út 98-102.

Szakmai publikációk

A publikációk oldalon olyan, az adózók széles körét érintő írásokat talál, amelyek mindenki számára, könnyen érthető módon magyarázzák el az jogkövetési vizsgálat és adóellenőrzés, szakemberek által is nehezen értelmezett szabályait.

Publikációk

Legutóbbi publikációk

Az áfa ellenőrzést megelőző jogkövetési vizsgálat

NAV ellenőrzés jellemzően az általános forgalmi adó (ÁFA) ellenőrzését jelenti. Az adóellenőrzéseket rendszerint megelőzi egy jogkövetési vizsgálat, melynek során az ...

Tovább olvas

Jogkövetési vizsgálat - röviden és érthetően

Évente több, mint százezer lefolytatott jogkövetési vizsgálat mutatja meg a jelentőségét ennek az ellenőrzési típusnak.A jogkövetési vizsgálatok tapasztalatai alapján elrendelhetik ...

Tovább olvas

Jogkövetési vizsgálat jelentősége

A jogkövetési vizsgálat mind az adóhatóság, mind az adózó számára előnyös lehet: Az adóhatóság rövid határidővel - 30 napos ellenőrzési határidő alatt, amely 30 nappal ...

Tovább olvas